Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FÁJDALOM Kezelése-Csökkentése Hipnózissal


“Ha nem kapod meg, amit akarsz, szenvedsz; ha megkapod, amit nem akarsz, szenvedsz; sőt ha pontosan azt kapod meg , amit akarsz, akkor is szenvedsz, mert nem tarthatod meg örökké.”
(Dan Millman
                                                                                     

nagy_olkl_fajdalom_1.jpg


A Fájdalom Társaságok Nemzetközi Szövetségének (IASP) meghatározása szerint (1994) a „fájdalom tényleges vagy potenciális szövetkárosodással összefüggő kellemetlen szenzoros vagy emocionális tapasztalás”. Csak kb. 10 éve kezdik egyre inkább elkülöníteni a „normális”, védő szerepű, szöveti károsodás illetve gyulladás okozta ún. nociceptív fájdalomtól a neuropátiás fájdalmat. A neuropátiás fájdalom olyan fájdalom, amelyet az idegrendszer, maga a fájdalom továbbításáért és érzékeléséért felelős struktúra elsődleges károsodása vagy működészavara hozza létre. Amennyiben a fájdalmat egy betörők elleni riasztóhoz hasonlítjuk, a nociceptív fájdalom jelzi a betörést, míg a neuropátiás fájdalom a rendszer meghibásodásából fakadó téves riasztásnak felel meg. A két típusú fájdalom elkülönítésére nem csak elméleti okokból van szükség. A neuropátiás fájdalom jellege, kísérő tünetei illetve kezelése is eltér a nociceptív fájdalomtól.
 
Magyarországon a lakosság 11 százaléka szenved állandó fájdalomérzettől - derült ki a Szonda Ipsos reprezentatív felméréséből. A kutatás szerint a háttérben gyakran neuropátiás fájdalom áll. Az idegi eredetű fájdalom pontos diagnosztikája hazánkban gyakran késik, pedig a kóros állapot egyébként kezelhető lenne. További problémát jelent, hogy a neuropátiás fájdalom elleni orvosságot kizárólag a cukorbetegek kaphatják tb-támogatással, pedig a diabéteszen kívül más betegségekkel is együtt járhat ez a tünet. Az előfordulásához képest nem eléggé ismert szövődménnyel kapcsolatos tudnivalók terjesztése céljából 2008 tavaszán megalakult a Neuropátiás Fájdalom Munkacsoport.
A Szonda Ipsos a kutatás során reprezentatív mintán, valamint cukorbetegek körében is vizsgálta a neuropátiás fájdalomban szenvedők arányát, s az eredmények szerint több mint egymillió ember szenved ettől a szövődménytől. A diabéteszes betegek körében az arány lényegesen nagyobb. A megkérdezett I-es típusú cukorbetegek között 34%-os, a II-es típusú cukorbetegek körében pedig 25%-os az érintettség. Ezen kívül a gerincsérültek, illetve a gerincműtöttek 33%-a, és a besugárzással vagy kemoterápiával kezelt daganatos betegek 25%-a küzd e szövődménnyel, de a tünetegyüttes előfordul még többek között májbetegek és alkoholisták között is. A vélhetően neuropátiás fájdalomban az érintetteknek mindössze 19%-a hallott már erről a fájdalomtípusról.

A Hipnózissal , az ÖN - hipnózissal, képes a fájdalmat csökkenteni, kikapcsolni. Megtalálni a fájdalom lelki okát, s segítséggel megoldani azt. Tanulható, önnek is elsajátítható ez az  ősi módszer. Nézzen szembe a fájdalommal - félelemmel. A gondolat teremtő ereje megváltoztatja sorsát. Meg találja lelki békéjét.

- Fájdalom kikapcsolása, ön - kontroll, tudatos irányítás.

- Felkészülés műtétekre

- Betegségekből fakadó fájdalmak

- Lelki eredetű fájdalmak oldása

Használja a Hipnózis technikát a Fájdalom megértésére, hisz az üzenet fontos, a belsőnk üzen az Elménk nek hogy Gáz van, nem veszedd Észre? Sokszor már csak ezt az egyett tudja tenni. Fejtsük meg ezt az üzenetet, Szükségtelen a Fájdalommal tartosan együtt élni.