Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hipnózis-HipnoCoaching

Hipnózisról bővebben

 

A hipnózis során a test és az elme ellazul, s ebben a kellemes, relaxált állapotban a hétköznapok gondjai, feszültségei enyhülnek, így akár a fókuszt egyetlen  témára összpontosíthatjuk, mindaddig ameddig a megfelelő meg-oldás meg nem születik a kliensben.

Ebben az állapotban, többféle szemszögből is meg tudjuk vizsgálni a minket foglalkoztató témákat.Szét tudjuk választani a téves összekapcsolódásokat, a zavaró érzelmeket, a mélyen gyökeredző programokat, a helytelen berőgzűléseket. A sokszor lemásolt, viselkedéseket,a helytelen mintákat.

 Talán legjobban ahhoz tudnám hasonlítani ezt az állapotot,amikor például egy izgalmas filmet nézünk, vagy mikor mélyen elmerülünk egy érdekes könyvben, illetve amikor nyított szemmel úgy mond bambulunk hogy már nem is észleljük az idő múlását, a külvilágot,na akkor mondhatjuk hogy egy pont ilyen hipnotikus állapotba  kerültünk.

 Vagy az elalvás előtti állapothoz is hasonlítható a hipnózis, ugyan is mielőtt az ember esténként átadja magát az alvásnak, akkor is egy kellemes, ellazult állapotba kerülünk – hipnózisban is hasonló érzéseket érezhetünk. Az izmok ernyedtek, lazák, a légzés lelassul, a szemek szinte letapadnak, bezárulnak.

A hipnózis az elmének egy olyan természetes állapota, amikor az elme tudatos, elemző része a háttérbe húzódik, teret engedve a tudatalattinak, mely ezáltal előtérbe kerül, megnyílik, s közvetlenül megszólítható. Mivel a tudatalatti felelős az érzelmek és a múltbeli emlékek tárolásáért, ezért ebben az állapotban a hipnotizőr segítségével megkereshetjük és feloldhatjuk azokat a régóta kialakult érzelmi gátakat, melyek életünket, jelenünket befolyásolják.

Gyakran egy olyan „programot futtatunk”, melyet életünk korábbi részében,akár lehet hogy  gyerekkorban alakítottunk ki. Azonban sokszor  erre a gondolkodásmódra, viselkedésre már nincs is szükségünk,  mégis öntudatlanul e szerint cselekszünk, újra és újra.Pont úgy mint egy gép. Ezáltal úgy érezhetjük , hogy körbe-körbe járunk,nem változik semmi, s nem jutunk előrébb. A Hipnózis tökéletes módszer erre hogy felismerjük, megkeressük a gyökereit, s megoldást találhatunk a problémáinkra.

 Programjaink megváltoztatásával hatékonyan tudunk javítani életünkön, s ezzel egy időben elindítunk egy pozitív változást.

Ebben az állapotban ,az ember könnyebben léphet kapcsolatba tudatalattijával. Célzottan felidézhet rég elfeledett emlékeket, átélheti a fontos eseményeket, s lehetőség van arra is hogy elbúcsúzzon szeretteitől, ami meg könnyíti a lezárást, elengedést, a gyászt.

A Hipnózis során, tudatosan előhívjuk tudatalattink csodálatos erőforrásait, választ kaphatunk életünk fontos kérdéseire, javíthatunk teljesítményünkön (sportban, tanulásban, magánéletben és munkában egyaránt), elősegíthetjük céljaink elérését.

A hipnózis nem valami misztikus, csodatévő dolog, hanem egy természetes tudatállapot, egy eszköz. Egy hatékony eszköz, melynek segítségével kiaknázhatjuk a bennünk rejlő erőforrásokat, helyreállíthatjuk belső egyensúlyunkat, s pozitív változásokat indíthatunk el az életünkben, hogy boldogabbá, sikeresebbé, teljesebbé tegyük életünket. 

Ha kész vagy a változásra , akkor várlak, hívj bátran. Tel 06 30 640 37 15

Tisztelettel Balázs Attila

A hipnózis kapcsán felmerülő kérdések:
 

Vajon én hipnotizálható vagyok?
Az emberek döntő többsége könnyen hipnotizálható. Kivételt képeznek ez alól elmebetegek és az agyi sérűltek egy része.
Minél érzékenyebb az ember, empátia, érzelmek kimútatása , annál hipnotizálhatóbb. Az első találkozáskor tesztek segítségével egyértelműen, meggyőzően  megbizonyosodhat arról, hogy Ön is a szükséges mértékben hipnábilis, tehát hipnotizálható.

Mi történik a hipnózis ülés alatt?

-Az ülés elején részletesen átbeszéljük a problémáját, amivel felkeres az ügyfél.                                                                                        -Válaszolok minden felmerülő kérdésre és tájékoztatom, mi fog történni az ülés során.-                                                                                        -Amikor választ kaptam minden lényeges kérdésre s a kliensben sincsenek már megválaszolatlan kérdések,                                                                 -Akkor egy nagyon békés, mély transzba segítem, így átélheti a hipnózis kellemes élményét.
-Ezt követően a kliens a segítségemmel felderíti azokat az okokat, amelyek a problémáját okozzák, s meg is oldja azokat.

Maga nem orvos, hipnotizálhat engem?

Igen, A jogszabályok, nem tiltják. A hipnózis alkalmazása bárki számára elérhetővé vált. A jelenleg érvényes törvényi szabályozás szerint Magyarországon csak orvos gyógyíthat. Ebből következően gyógyító és egészségügyi tevékenységet nem végzek.

Pszichoterápiát , és pszichológusi munkát nem végzek.

Törvényesen ma Magyarországon csak orvos gyógyíthat. 
Az orvos munkáját nem helyettesítem, viszont munkáját ki egészítem.

Hány alkalom kell?

Már az első ülés is sikert hozhat, de a problémák általában összetettebbek ennél és további üléseket igényelhetnek.
Általában, maximum három találkozás elegendő, de ritkán előfordulhat ennél is hosszabb folyamat.

Mi a betegség? Mibenn segíthet a Hipnózis?                                                                                        
A betegség az Ön lelki életében huzamos ideje előforduló elfojtásoknak az eredménye.Ezek a fizikai valóságban, a testben  mint betegségekként jelennek meg. Tehát Gyógyúlásának kulcsa  ha a közös munka során a tudatalattiban fellelhető téves hitrendszereket, megismerjük,megértjük felülírjuk.

 

Milyen érzés hipnózisban lenni?

A Hipnózis, egy az álom és az ébrenlét közötti, féltudatos állapot..

A hipnózisban többnyire elengedett, laza, nyugodt állapotba kerül az ember. Nagyon kellemes érzés. Ilyenkor
Önmaga kontrollálásával már kevésbé foglalkozik, túlnyomó részt
 a hipnotizőr hangját hallja, arra figyel. Az esetlegesen felmerülő zajok, a szuggesztió hatására inkább a transz elmélyülését okozzák. Elméje pihen, lelki világa megnyílik, az érzelmek veszik át a dominanciát a kontrolláló elme helyett.


Mind mélyebb tudatállapotba kerül,s mélyebbre, s mélyebbre kerül
elengedetten, kellemesen, nagyon jól érzi magát, de tisztában van azzal, ami Ön körül történik, és kontrollálni
tudja, mely szuggesztiókat fogadja el.
 

Légzése nyugodt, mély és egyenletes, akárcsak alvás közben. Hipnózisban az ember tagjai elnehezülnek,
és egyfajta kellemes fáradtság vesz rajta erőt. Ilyenkor már kevésbé mozog,  gondtalanul pihen, és
kipihentebben „ébred”, mint valaha.

Aki ebben az állapotban van, azok túlnyomorészt  képes képeket, jeleneteket, rövidfilmeket látni, a múltjába utazni, és akár újraélni, milyen volt kisgyerekként önfeledten játszadozni. Hipnózisban megérthetőek olyan rég elfeledett történések- és azok rejtett összefüggései -, amelyek rendszert
alkotva a kliens tudatalattijában negatív hatást gyakorolnak a mindennapjaira.

A hipnotizőr "kiszedi belőlem" PIN kódomat, vagy olyanra kényszerít, amit nem tennék meg máskülönben! Téves elképzelés!!!

A kliens még a legmélyebb transz során sem veszíti el az öntudatát, tisztán emlékszik a hipnózis alatt történtekre, az ülés alatt végig megtartja döntési képességét és semmi olyat nem fog
tenni vagy mondani, amit éber állapotban nem mondana el, vagy nem tenne meg.

 

Mi történik velem, ha a hipnotizőrrel valami történik ülés közben?

Semmi.

Mivel a hipnózis a kliensben jött létre, s ez egy természetes állapot amit a kliens szabad akaratával tud irányítani. Hipnózis Lényege a két fél
közötti személyes kapcsolat! Ha ez meg van , akkor hipnózisba megy az alany. A transz létrejötte után kizárólag erre a kapcsolatra épül a hipnózis jelensége.
A kliens mindenképpen "felébred", ha ez a kapcsolat valamilyen ok miatt megszakad,  a legrosszabb esetben annyi történne, hogy Ön kellemesen kialussza magát, az aktuális fáradtságától függően.
... 
Szeretettel várom, amennyiben kézbe akarja venni sorsa írányítását.

Tisztelettel Balázs Attila

 
 

 

Profilkép


Képgaléria