Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ÖN-GYÓGYÍTÁS

Krisztián Útja a Gyugyuláshoz

Amikor 2014. augusztus 15-én első alkalommal mentem a Cédrusba, nagyon sok gondolat kavargott a fejemben. Legfőképpen azért, mert nem tudtam pontosan milyen kezelések várnak rám.

 Én abszolút szkeptikusan álltam a természetgyógyászathoz és az abban rejlő „csodálatos” gyógyuláshoz, mivel egészségügyi szakközépiskolában érettségiztem és ápolóként a nyugati gyógyszer alapú orvoslást ismertem. Illetve betegként ezt is tapasztaltam meg. Miért is utaztam akkor Európa másik végéből ide és zötyögtem a buszokon, ha egyszer nem hiszek ebben a hókuszpókuszban? Egyszerű a válasz: Minden más csődöt mondott a gerinc problémáimmal kapcsolatban. Végül a testvérem, aki egyben zenésztársam is javasolta, hogy találkozzam Balázs Attilával és bízzak benne. Hiszen ő oktatta a testvéremet számos masszázsformákra és ez idő alatt látott ezt azt a Cédrus központban.

 Amikor az embernek éveken keresztül nem tudják felállítani a diagnózist, majd orvostól orvosig küldözgetik, mind eközben a fájdalom csak egyre nő és ezzel egyenes arányban a depresszió is eluralkodik rajta. Bejártam az ideggyógyászt, idegsebészt, ortopédust, reumatológust, reuma professzort az Nijmegen egyetemi kórházban.  Majd kezdhettem előröl az egészet. Egyszer Budapestre utaztam és az Országos Traumatológiai Központban egy idegsebész új MRI-t készíttetett, majd megállapította a gerincsérvem növekedett és műteni kell. 

 Azonban az orvosi egoknak köszönhetően egy másik ország diagnózisát nem fogadják el rögtön és újabb hónapok teltek el várakozással és fájdalommal. Végül tavaly nyáron megműtötték a gerincemet. Pár hét javulás után elkezdett romlani az állapotom. Újra csökkenteni kellett a terhelést a fizió terápiákon végül vissza tértek a műtéti terület és a gerinc melletti izmok lazítására. Ez úgy nézett ki, hogy reggel kimasszírozták, majd ez estére újra merev és feszes lett. Aztán szenvedve kellett két-három napot várnom a következő alkalomig. 

Amikor a féléves kontrol MRI készült jött a sokkoló hírek: újabb gerincsérv, de most egy csigolyával lejjebb és még egy ciszta is kialakult az ideggyökön. Az orvos tanácstalanul tárta szét a karjait június elején. Annyit mondott, hogy több specialistát kér meg a konzíliumra és majd értesít, milyen ötletük van, mert újabb műtét már nem segít. Amikor érdeklődtem, hogy mégis körülbelül mikor kapok valami választ és meddig kell lebegnem a kétségek között azt mondta amilyen hamar lehet, de úgy gondolja majd szeptemberben küldenek levelet.

Ezek után már csak az marad, hogy minden addigi tanult dogmát elfelejt az ember és minden lehetséges dolgot megtesz, befogad a gyógyulás reményében. Nagyon fontos volt, hogy az ember akarja ezt a gyógyulást és hajlandó legyen bármit megtenni érte.

 Hát így vezetett az utam Attilához. Az első nap elmondta, hogy egy több fázisból álló kezelést állított össze nekem, mivel a problémám egy rég óta húzódó és visszatérő dolog. Itt csak egy csontkovácsos átmozgatás, vagy egy talpmasszázs nem segíthet. Meghökkentő volt számomra az első nap ugyanis leginkább csak beszélgettünk, majd Reiki gyakorlatokat végeztünk. A gyakorlatok során egy furcsa bizsergető érzést éreztem. Amikor az úgynevezett ’lesöprést’ tanultam és gyakoroltam megmagyarázhatatlan okból elkezdett felforrósodni a talpam. Ez egészen hihetetlennek tűnt a számomra. Angi aki végig velünk volt a gyakorlatok alatt megmutatta azokat az öngyógyító gyakorlatokat amit „házi” feladatnak kaptam. Az érzés vegyes volt amivel eltávoztam, hiszen számomra szürreális élményt nyújtott, hogy jobban éreztem magam a bőrömben.

 Közben semmilyen külső beavatkozás nem történt a hagyományos értelemben. Anyukámnál a gyakorlatokat lefekvés előtt elvégeztem és folyamatosan éreztem a testemben szétáradó bizsergést, miközben a tenyereim felmelegedtek és kihűltek váltakozva. Következő napon elmeséltem minden élményemet az otthoni gyakorlatokkal kapcsolatban és részletes válaszokat kaptam, hogy mit miért éreztem. 

A második kezelési napon egy csoportos Reiki kezelést tanultunk és felváltva kezeltük egymást. Még mindig motoszkált a fejemben, hogy vajon mitől is forrósodik fel a kezem amikor teljesen kényelembe helyezve magam a kezelendő alanyon tartom. Aztán kihűlt és pozíciót váltva lassan újra felmelegedett és egy érdekes zsibbadó/bizsergő érzés keletkezett a kezelendő felület és a kezem között. Bizonyos helyeken, mintha egy vákuum szippantotta volna oda. Amikor én voltam az asztalon fekvő alany, varázslatos érzés fogott el, ahogy a testem sok pontján egyszerre áramlani kezdett az energia. Néha hullámzott, néha kellemes bizsergés volt, máskor pedig felerősödött a fájdalom a testem kritikus pontjain. A leghihetetlenebb az volt a számomra, amikor Attila levette a kezét a lábamról, de én még percekig éreztem a fogását. Pedig kinyitottam a szemem és meggyőződtem róla, hogy nem fogja már. Az asztalról felállva, felfrissülve éreztem magam és tele voltam energiával. Fájdalmat szinte nem is éreztem.

 Még Attila egyenként segített beállítani és megnyitni a csakráinkat, hogy még jobban befogadjuk az energiát a további kezelések alkalmával, illetve az otthoni gyakorlataink során. Továbbra is nehéz volt elhinnem, hogy mi történik velem. Ugyan akkor kézzelfoghatóan jobban éreztem magam és másnap reggel is alig fájt a derekam, miközben a lábaimba kisugárzó fájdalom teljesen megszűnt. A szünnapon is elvégeztem minden gyakorlatot, amit addig tanultam, valamint egy másik emberen kipróbáltam a tanultakat. Súlyosan érintett, amikor a kezelt alanyt megkérdeztem a kezelés után, hogy mit érzett és van-e olyan hely a testén, ahol fájdalmat érez. A válaszában pont azt a területet nevezte meg amelyik kezemnél erősebben éreztem a felforrósodást és az energia áramlását. Sőt ilyenkor nekem is enyhe fájdalom jelentkezett azon a testrészemen, ahol nekem van gondom. Ezt később tisztáztam és bizony miközben segítünk másokon, önmagunkon is segítünk. 

 Érthető volt, hogy vártam a harmadik alkalmat, amikor pedig pár gyakorlat után egy talpmasszást kaptam. Aztán pedig relaxációs gyakorlat volt azt hiszem, mert ezt nem tudom pontosan. Kényelmesen elhelyezkedtünk fekve, majd csak Attila hangjára figyelve nyugodt mély lélegzeteket vettünk. Miközben Attila beszélt hozzánk egy kellemes elernyedt és bizsergő érzés járta át az egész testemet. Aztán egyszer csak erősen fájni kezdett a gerincsérvem tájékán, ami pár percen belül lassan, mintha a lábamon keresztül távozott volna. Ezek után egy kellemes hullámzó bizsergető érzés ment végig rajtam. Majd amikor a gyakorlat végére értünk és fel lehetett ülni, nem tudom miért, de simán csak felültem a hasizmommal felhúzva magam. Nagyon meglepődtem és a lányom is (ő is a csoportban volt), mivel ilyet már 3 éve képtelen voltam megcsinálni. Azt kellett elsajátítanom a fájdalom miatt, hogy oldalra fordulok fekvő helyzetben, majd a lábaimat az ágy mellé lelógatom és a kezemmel felnyomom az egyenesen tartott felső testemet. Most pedig csak úgy egy pillanat alatt felültem.

 Ezután jött 2 nap szünet, amit Bécsben töltöttem a testvéreimnél. Ott sikerült egy biciklis balesetben három végtagomat elég csúnyán lehorzsolni. Ezért a következő kezelési napon oda kellett figyelni, mert csontkovácsolás következett. Szépen át lettem mozgatva tetőtől talpig és csakúgy recsegtem, ropogtam. János, aki most tanulja ezt a mesterséget szintén átdolgozott és neki is tudott a testem még siker élményt nyújtani, hiszen nála is ropogtam pár helyen. Következő napon is csontkovácsolás folytatódott és mivel mellette folyamatosan minden nap elvégeztem az otthoni gyakorlatokat, reggelente úgy keltem fel, mint 4 évvel ezelőtt. Semmi fájdalom, le tudtam hajolni, könnyedén mozogtam. Természetesen ezek a kezelések feszítő fájdalommal jártak, de nem lehet csodálkozni, hiszen évekig nem voltak használva az izmaim kellő mértékben és így nagyon görcsösek, merevek. Majd jött a hétvégi pihenés és az öngyógyító gyakorlatok. Ezek már automatikusan a részemmé váltak és nem fekszem le úgy, ha nem gyakoroltam. 

 Érzem a szükségét, mert érzem a jótékony hatását ezeknek a végtelen egyszerű gyakorlatoknak. 25-én hétfőn jött a neheze, mert mélyebben meg kellett ismernem önmagam. Itt kezdett felszínre jönni mindaz, aminek köszönhettem ezt az állapotot éveken keresztül. A hipnózisban eljutottam tudatalattim rejtett világában, ahol csak őriztem a sok feszültséget, problémát, stresszt. Itt jött elő, hogy a lányom problémáit a saját életem rovására minden elé helyeztem és ez a feszültség rakódott rá a gerinc izmokra és a gerincoszlopra. Abban az évben mind ezek mellett lelki teherré vált az is, hogy elváltunk a feleségemmel. Azt hiszem hibáztattam magam a kialakult helyzetért. Azért, hogy a részéről elmúlt a szerelem. Közben a tinédzser lányom egyre csak egy depressziós spirálban kúszott lefelé és az ő gondjait is meg akartam oldani, de még a sajátomat se tudtam. Ennek a tetejében folyamatosan aggasztott, hogyan alakul majd a kapcsolatom a 3 éves kislányommal. Félelmeim voltak, hogy majd túl keveset látom és majd nem lesz elég szoros a kapcsolatunk. A feszültség, a düh, a harag, a félelem, a tehetetlenség, a magány, a kilátástalanság és még sok más negatív érzelem erősen mélyen belém ívódott. Nem eresztettem el őket, miközben a munkahelyemen a betegek és kollégák felé csak egy vidám mosolygós arcot mutattam, mint akinek ez az egész meg sem kottyan. Mintha mindent jól a kézben tartottam volna. Ugyan akkor magamra elfelejtettem oda figyelni és vigyázni. Azt hiszem és ezt még nehezen tudom elfogadni, pedig az elmúlt 2 hét ezt igazolja, hogy minden problémám lelki eredetű volt. Majd erre a lelki problémára így reagált a testem. Jelezte, hogy nincsen rendben az életem és meg kell oldanom ezeket a gondokat. Legfőképpen el kell engednem minden negatív dolgot, amibe szorosan kapaszkodtam, hogy majd megoldom. A tini lányom élete is olyan nehéz fordulatot vett, hogy öngyilkossági kísérlete volt. Én pedig görcsösen meg akartam oldani az ő életét, pedig nem tehetek mást, mint a képzeletbeli kispadról nézhetem akár egy edző. Aki tanácsot adhat, de hogy a pályán mi fog történni azt csak a játékos irányítja. Amikor a játékos nem fogadja meg az edző tanácsát, nem lehet sok mindent tenni. Vagy az edző hagyja el a játékost, vagy fordítva. Ezt én még akkor nem értettem meg. Ezért folyamatosan bele kerültem abba a helyzetbe, hogy felállítottam egy szabály rendszert otthonra. Amit sokszor megszegett a lányom és én pedig hol a lelkiismeret furdalás miatt, hol pedig nagyszülők és testvérek nyomásának engedve nem következetesen felülírtam a saját szabályaimat. Ezt megérezve a lányom tudat alatt vagy tudatosan kihasználta a helyzetet. Én pedig tovább halmoztam a sok negatív élményt amit nem dobtam ki magamból vagy semmisítettem meg. Ezért kerültem a depresszió különböző állapotaiba. Nem találtam a kiutat és talán már nekem is kényelmesebbé vált az önsajnálat. Ugyan akkor ez mind csak a testem rosszabb állapotához vezetett.

 Fontos volt, hogy a kezelések egy részén a lányom is részt vett, mivel ő neki is meg kell találnia az utat önmagához. A saját lelki békéjéért csak ő tud tenni valamit. Természetesen, ahogy az ő élete is pozitív fordulatot vett a Cédrusba az hatással lesz az én életemre és gyógyulásomra. Ő neki is meg kellett ismerkednie a saját évek óta hordozott, ki nem beszélt súlyos problémáival. Ezekkel szembe kellett néznie és minden rosszat kidobnia, kitörölnie. Ebben neki is segítséget nyújtott a Reiki és a Transzformációs Ön emlékezés. Az első alkalommal  még lassabban és nehézkesen tudtam igazán ellazulni és eljutni a tudatalattimba. Néha még megzavartak a külső zajok. A kezelés időnként, mint egy moziszerű élményt nyújtott. Ahol képekben megjelentek életem régi eseményei és a rosszaktól itt tudtam megszabadulni. A kezelés végeztével egy kellemes eufórikus élményben volt részem. Könnyebbnek éreztem magam és vidámabbnak. Még a csontjaim is végig ropogtak mielőtt felálltam volna a fotelból. Utána János újból gyakorolt rajtam és a biciklis baleset miatt sérült vállamat is átdolgozta. Aztán ért egy kellemes meglepetés, mert megkértek, hogy egy hölgynek adjak energiakezelést. Ezt szívesen kipróbáltam, mivel ő volt valóban az első számomra teljesen idegen ember, akin ki tudtam próbálni, hogy csak a tudatalattim játszik velem. Hiszen az ember képes lehet hinni valamiben, amikor már eléggé kétségbeesett. Ez egy vízválasztó volt a számomra, hiszen amennyiben sem én se a hölgy nem érzünk semmit a kezelés alatt akkor már csak kétségek közepette tudtam volna folytatni a kezelés sorozatot. A hölgy nagyon nyugtalan volt és ő maga sem volt biztos benne, hogy ez egy működő dolog lenne. Aztán amikor felfeküdt az asztalra és a kezem a fejére helyeztem, hamarosan elkezdtem érezni a forróságot, ahogy áradt kettőnk között. Ahogy húzni kezdte a kezemet és különös képen a bal kezemet a fejére egy megmagyarázhatatlan erő. Végig a pozícióváltoztatások után a bal kezem volt az, amelyik folyamatosan erősen melegedett és bizsergett olykor zsibbadt. Itt még én nem tudtam, hogy a hölgy is érez-e egyáltalán valamit egészen addig, míg megszólalt, hogy nagyon forró a feje és ez hullámokban végig megy rajta egészen a talpáig. Ez egy jól eső érzéssel töltött el, mert itt már tudtam, hogy a tudatom hiába viaskodik néha a megmagyarázhatatlan és szürreálisnak ható kezelésekkel. Ezek léteznek és működnek. Amikor befejeztük a kezelést, még egy kontrolkérdést feltettem a hölgynek: -„Van-e a bal oldalán olyan rész ami sokat fáj vagy esetleg beteg?”

Ő pedig válaszolt: -„Tulajdonképpen a bal vesémet megoperálták, ami azóta nem működik teljesen jól. Ezért éreztem, hogy a kezelés alatt nagyon felmelegedett és bizsergett a bal vesetájékom?”
Ez számomra már egyértelmű bizonyíték volt a Reiki és az általa közvetített energiáknak a gyógyító, jótékony hatásáról. Itt már nem arról van szó, hogy én azt hiszem, hogy jobban vagyok, mert el akarom hinni. Hanem valóban jobban vagyok és az maga a valóság, hogy napok óta nem érzek fájdalmat és újból megemelek nehezebb tárgyakat. Gond nélkül teszek, hosszú városnéző sétákat vagy mászok fel a Hármashatár-hegy tetejére. Valamint a lelkem kezelése és az így felgyülemlett negatív feszültségek megszűntetése segít a teljes felépülésben. Továbbá a gondosan összeállított komplex terápia, amely segít beindítani a nyirokmirigyek működését és átmozgatja az izmokat, kinyújtja a szalagokat és bemozgatja az izületeket. Ennek az egésze az, ami segít elérni a célomat és újra egy egészséges emberként teljes értékű életet élhetek. Ezzel még nem ért véget a napom, mert Angi és Julcsi párban egyszerre mind a két talpamon egy masszást végeztek. Ezzel felfrissülve és a szervezetemben tisztító folyamatokat elindítva, frissen és üdén utaztam anyukám lakásába. A szerdai kezelés napon a fájós vállam kimasszírozása egy gyors ülő csontkovácsolása várt rám János kezéből. Majd utána a második Transzformációs kezelés következett. Ekkor már valamivel hamarabb sikerült eljutnom a teljes lazításba és ez által a tudatalattimba. Itt arra utaló irányításokat kaptam Attilától, hogy elültessük az agyamba a céljaimat és mind azt amilyen elvárásokkal, fogom folytatni a kapcsolatomat a nagyobbik lányommal. Szépen nyugodtan jöttem vissza ebből az állapotból és megint elfogott a kellemes érzés. Miközben indultam haza felé újra eljött az a hölgy, akit kezeltem energiával és hallhattam, hogy még most is a hatása alatt állt és nagyon jól érezte magát ettől. Ez tovább engedte lazítani a tudatom gyeplőjét és végül kioldotta, hogy elfogadjam az energiák létezését amelyek bennünk áramlanak és képesek gyógyítani a testünket. Képesek vagyunk ezt átadni másoknak és az által mi magunk is tovább gyógyulni és fejlődni. Majd a mai napon az utolsó előtti kezelésem következett. Most ismét egy kis beszélgetés majd páros talp masszázst kaptam Attilától és Angitől. Némely pont igen érzékeny volt, de ezeknek is később éreztem a jótékony hatásukat. Aztán egy rövid szünet után kettőjüktől kaptam energiakezelést. Amikor ismét érezhettem, ahogy átjárja egész testemet a kellemes vibráló/hullámzó bizsergés. Egyes pontokon, mint a homlokom vagy a derék tájékom elég erős forróságot éreztem és később Angi is elmondta, hogy ott ő is érezte, hogy sokkal erősebben húzta oda a testem a kezét és nagyon felforrósodott a tenyere. Nagyon elégedett vagyok ezzel a két hétig tartó kezelés sorozattal, mert szkeptikusként érkeztem, de megtapasztalva mind ezt megtanultam hinni az ősi és természetből fakadó gyógyászatban. Én aki 100%-os munkaképtelennek vagyok nyilvánítva, fájdalom mentesen tudok mozogni, nehéz tárgyakat emelni, hajolgatni és számtalan olyan dolgot véghez vinni amit már 3 éve nem tudtam megtenni. Újra élni akarok és meg tanultam az energiáimat a pozitív irányba használni és másoknak is segíteni. Izgatottan várom a legutolsó kezelésemet hétfőn és biztos vagyok, hogy az összes megtanult gyakorlatot folytatni fogom otthonomban is, hogy a felépülésem is 100%-os legyen fizikailag és mentálisan is.

 

Köszönettel

H.Krisztián.

 

 

Köszönöm Krisztián, sokat tanultam általad én is , Tisztelettel Balázs Attila

 

 

 

 

Emil Coué tanácsai
 
 
1.         Az ember energiaháztartása egy hordóhoz hasonlítható, melynek tetején egy csap
            van. Ezen a csapon át a hordó feltölthető.
                        A hordó alsó részén szintén van egy csap, amely - aszerint, hogy nyitva, vagy
            zárva van - leereszti és megtartja a hordó tartalmát.
                        Mi történik, ha egyidejűleg mindkét csap nyitva van?
                        Az emberen átáramlik az energia, de nem tölti fel. És mi történik, ha csak a felső
            csap van nyitva, az alsó viszont zárt?
            Az ember energiaháztartása feltöltődik, és annyi energiát fog áramoltatni,
            amellyel teljesítőképességét optimális szinten tarthatja.
                        Tartsuk az alsó csapot gyakran zárva, és csak feszültség esetén nyissuk meg
            - akkor nem fecséreljük el energiánkat.
                        Mindig csak egy mozdulatot tegyünk, ha ez elegendő célunk eléréséhez, és ne
            húszat vagy negyvenet helyette. A feladatainkat ne "terheljük túl" a nehézsége
            elképzelésével, hanem lehetőség szerint "vegyük könnyűnek". Ha így járunk el,
            erőtartalékunk mindig teljes lesz.
2.         A rosszindulat, de a jótétemény is erőteljesen visszasugárzik megcselekvőjére.
3.         Az altruista keresés nélkül is rátalál arra, amit az egoista hiába keres.
4.         Aki nagy vagyonnal rendelkezik, legyen nagy a jótettben is.
5.         Aki nem szeret unatkozni, lovagoljon több lovon. Ha az egyik elfárad, szálljon át
            egy másokra.
6.         Az örökölhetőség mindenekelőtt abból az elképzelésből ered, hogy az egy
            megismételhetetlen sorsszerű valóság.
7.         Jobb előre nem tudni, ha valami rossz következik, mint előre tudni és közben
            képtelenné válni arra, hogy szabaduljunk tőle.
8.         Egyszerűsíteni kell mindent komplikálás helyett.
9.         A sztoikusok a képzelőerőre alapoznak, amikor nem azt mondják, hogy "nem akarok
            szenvedni", hanem azt, hogy "nem szenvedek".
10.       Az elménkben mindig csak egy gondolat lehet jelen. A gondolatok ott egymást
            követik, anélkül, hogy összetorlódnának.
11.       Senkit sem kényszerítek a gyógyulásra. Egyszerűen csak abban segítek
            az embereknek, amit szeretnének elérni, de amire nem tartják magukat képesnek.
                        Közöttük nem küzdelem, hanem együttműködés folyik.
                        A gyógyítás közben nem én hatok, hanem egy erő, amely Önökben működik, és
            amelynek alkalmazására tanítok. Ez nemcsak az autoszuggesztióra érvényes, hanem
            a szuggesztióra is.
                        Szuggesztióm az Önök tudatalattijában autoszuggesztióvá alakulnak.
12.       Ne töprengjünk a szenvedés okain, hanem állapítsuk meg a hatását, és azután
            tüntessük el. A tudatalatti az okot is el fogja tüntetni a lehetőség határain belül.

 

 

13.       Pszichénk egyedüli korlátja az emberi lehetőség határa, de ha ezt a határt pszichénk
            hatalmas ereje folyamatosan kitolja, akkor ez a határ valójában nem is létezik. Nincs
            határ, hanem lehetőség van. És minden lehet annak, aki hisz.
14.       A szavak: "én valóban szeretném" - mindig oda vezetnek: "de képtelen vagyok rá".
15.       Ha szenvedünk, ne azt mondjuk: "Megpróbálom - ezt vagy azt - megszüntetni",
            hanem : "Megszüntetem!" Ahol a kétely uralkodik, ott nincs eredmény.
16.       Tanuljuk meg személyiségünk fejlesztését! Döntéseinket még a kritikus
            helyzetekben is nyugodtan, hideg fejjel hozzuk meg. Szavainkat tisztán, egyszerűen
            mondjuk ki! Beszéljünk keveset, de világosan! Csak azt mondjuk ki, ami szükséges!
17.       Tanuljunk önuralmat! Képzelőerőnk ebbe is segít! 
                        Kerüljük a hirtelen haragot, mert az elhasználja energiatartalékainkat és gyengít
            mindet! Jó következménye soha nincsen, hatása egyértelműen romboló és korlátozza
            az eredményt.
18.       A tudatalatti éppúgy valóság bennünk, mint a testi és lelki létezés. Ellenőrzi
            szervezetünk minden funkcióját és szöveteink és szervrendszereink működését és
            egész életvitelünket.
19.       Aki a betegségtől fél, előidézi azt. A félelem a rosszban való hitet jelenti, és a hit
            minden irányban teremtő erő.
20.       Illúzió azt hinni, hogy nincsenek illúzióink.
21.       Ne azzal töltsük időnket, hogy olyan betegségek között kutassunk, amelyeket
            magunkra nézve gyanítunk, mert ha valójában nem is ál fenn ez a betegség, ezen az
            úton hosszú távon mi magunk idézhetjük elő.
22.       Ha tudatos autoszuggesztiót alkalmazunk, tekintsük azt egy egészen természetes,
            egyszerű dolognak, amelynek hatásáról szilárdan meg vagyunk győződve.
                        Eközben természetesen kerülnünk kell a feszültséget és a megerőltetést. A nem
            tudatos, gyakran káros önszuggesztió gyakran azért valósul meg, mert minden meg-
            erőltetés nélkül megy végbe.
23.       Mindig legyünk szilárdan meggyőződve arról, hogy elérjük a célunkat, és akkor el is
            érjük, még ha látszólag hihetetlen elképzelésekről van is szó.
24.       Ahhoz, hogy teljesen urai legyünk testünknek, elegendő a elképzelés: pl. kézre-
            megés, szédülés esetén mondjuk hangosan és mélyrehatóan: elmúlik, elmúlik,
            elmúlik.
25.       Sem az öngyógyítás kapcsán, sem más vonatkozásban ne beszéljünk olyan
            összefüggésekről, melyekhez nem értünk. Az ilyen beszélgetések nevetségessé tesznek
            bennünket és tudatlannak tüntetnek fel.
26.       A megszokottal ellentétben álló tények egészen természetes alapokon nyugszanak.
            Csupán azért tűnnek különlegesnek, mert nem ismerjük okaikat, és nem tapasztaltuk
            meg működésüket. Amint ezeket megismerjük és átéljük, teljesen természetessé
            válnak. A híre ingagyakorlat egy kezdő számára valóságos varázslatnak tűnik.
            A gyakorlott, autoszuggesztiót alkalmazó embernek mindez természetes, hiszen
            tudja: ezt a gyakorlatot az univerzum törvényei támasztják alá, csakúgy mit a gravi-
            tációt.
27.       A tények számunkra nem mutatják meg valós arcukat, pontosabban: szubjektív
            véleményünk és állandó ítélkezésünk eltakarja azokat tudatunk elől. Így
            magyarázhatók az emberek egymással ellentétes megállapításai, amelyek mind
            nagyon jóhiszeműen hangzanak.
28.       Ha arra gondolunk, hogy gondolataink urai leszünk, akkor azzá is válunk.
29.       Sokan, akik egész életünkben sikertelenül gyógyíttatták magukat, úgy gondolják,
            hogy a szuggesztió azonnali megkönnyebbülést hozhat. Ez tévedés és ellentmond a
            tényeknek. A szuggesztiótól annyit várhatunk el, amennyit normál körülmények
            között teljesíthet: nemcsak a teljes gyógyuláshoz, de még a fájdalmak enyhüléséhez
            is bizonyos időre van szükség.
30.       Az ún. csodadoktorok tapasztalatai mindig az autoszuggesztióra vezethetők vissza.
            Hanghordozásuk, különleges, esetleg színpadias effektusaik azt a célt szolgálják,
            hogy a betegnél felszabadítsák a gyógyító hatású önszuggesztiót.
31.       Minden betegségnek kétféle természete van. Ugyanis minden betegséget - amely
            testi síkon mutatkozik meg - egy lelki károsodás is kísér.
                        Valótlanságot állít az a gyomorbeteg, vagy rövidlátó, esetleg daganatos beteg,
            aki azt mondja: ugyan, a lelkemnek semmi baja.
32.       Ha a testi síkon megmutatkozó betegséget 1-es számjeggyel jelöljük, a tudatd alatt
            meghúzódó lelki konfliktus 1, 2, 50, 100 vagy még ennél is nagyobb értéknek felel
            meg.
33.       Az általános véleménnyel szemben azok a problémák, amelyek testi síkon mutat-
            koznak meg, de lelki okaik is vannak, pl. rövidlátás könnyebben gyógyíthatók, mint
            mondjuk a depresszió, amely lelki síkon nyilvánul meg elsődlegesen.
34.       Buffon ismert mondása: "Az ember az, aki". Mi azonban azt mondjuk: az ember az,
            amit gondol.
35.       A pozitív és tudatos autoszuggesztió alkalmazása elvezethet a teljes gyógyuláshoz,
            hiszen nem csupán egy lélekgyógyászati módszerről van szó, hanem olyan eljárásról,
            amely energiaháztartásunkat normalizálja. Éppen ezért ügyelnünk kell a helyes táp-
            lálkozásra is, mert ugyanezzel a jótékony erővel bír. Különösen a nyers zöldségek,
            gyümölcsök, amelyek az élet fáklyái.
Szabó Lajos atya
 
36.       Az autoszuggesztióban bízó ember kezébe a szuggesztiós mondatok félelmetes
            hatalmat adnak.
Dr. A. L. Párizs
 
37.       A megingathatatlan önbizalom eléréséhez minden lépésünknél azt az elképzelést
            kell rögzítenünk, amelyet valóban gondolunk is: Saját boldogulásunkon át embertár-
            sainknak is segítünk!
Prof. Charles Baudouin
 
38.       A lelki ráhatás mint gyógyítási faktor, igen nagy jelentőségű, és semmilyen körül-
            mények között nem szabad elhanyagolni, mivel befolyásolja az ember összes tevé-

 
kenységét és szerveinek működését. Türelem és kitartás - ezekkel az erőmotívu-
            mokkal kell dolgoznunk gondolataink megvalósulása érdekében.
                        Soha nem szabad szem elől téveszteni az autoszuggesztió vezérelvét: maradjunk
            bátrak akkor is, ha minden tény ellene is mond ennek a viselkedésünknek. sőt ekkor
            van csak igazán szükség a bátorságra.
René de Brabois
 
39.       A szuggerálónak mindig szilárd meggyőződéssel kell rendelkeznie és természetesen
            annak is, akit szuggerálnak.
                        A sziklaszilárd meggyőződés magában hordozza a gyógyulás tényét még akkor  is, ha más gyógymódok eddig teljesen hatástalanok voltak. Nem a személy, hanem a
            módszer határozza meg a gyógyulást. Önmagunkat hatásosabban szuggerálhatjuk,
            mint bárki más.
                        A közhiedelemmel ellentétben az autoszuggesztió a szervi károsodások gyógyítá-
            sára is alkalmas. Régebben azt gondolták, hogy ezzel a módszerrel csak az idegrend-
            szer megbetegedései kezelhetők. A hatóköre azonban sokkal tágabb. A szuggesztió a
            gyógyhatást természetesen az idegrendszeren keresztül gyakorolja, ám az idegrend-
            szer az egész szervezetet uralja. Az izmok mozgását az idegek irányítják. Az ideg-
            rendszer szabályozza továbbá a vérkeringést, a szívműködést, a véredények kitágu-
            lását vagy beszűkülését.
                        Tehát minden szervi funkció az idegrendszer hatása alatt áll, ezért szuggesztióval
            az egész test befolyásolható.
Dr. Paul Joire, a Societé universelle
d'Etudes Psychques elnöke
 
40.       Az önszuggesztió egy eszköz, amelynek helyes alkalmazását éppen úgy meg kell
            tanulni mint bármely szerszámét. A legjobb fegyver sem ér semmit, ha tapasztalat-
            lan katona kezébe kerül. Minél gyakorlottabb ember használja, annál biztosabban
            célba talál.
41.       Ne tekintsük nehézkesnek, amit tenni szándékozunk! Ilyen hozzáállással ugyanis
            csak annyi erőt használunk fel, amennyi okvetlenül szükséges. Ha az említett felada-
            tot elképzelésünkben nehéznek festjük le, akkor pszichénk több energiát bocsát
            ugyan rendelkezésünkre, de a felesleg elvész.
42.       Erős hittel és kitartással a tudatos önszuggesztió célja matematikai pontossággal
            valósul meg.

 

 
 

 

Profilkép


Képgaléria