Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


STRESSZOLDÁS

 

 SEGÍTSÉGNYÚJTÁS , TRANSZFORMÁCIÓS TERÁPIA

 

                     Tanuld meg a Stresszt kezelni, átalakítani Pozitívan felhasználni életed minden területén

Stressz

Az első tudós, aki tanulmányozta Hans Selye volt .Selye meghatározása a stressz fogalmára"a szervezet válasza a világból érkező ingerekre." Ez azt jelenti, hogy a jó dolgok (például a munkahelyi előmenetel), amihez alkalmazkodnia kell, és a rossz (pl. a halál egy szeretett lény elvesztése), ugyan úgy terheli a szervezetet. A testünknek ugyanúgy kell alkalmazkodni mindkét esetben hisz fiziológia szempontból mindkettő befolyásolja egészségünket.

Ezeket az ingereket nevezzük stressztoroknak (fizikai vagy érzelmi veszély, vélt vagy valós ,hatással van ránk mindkét esetben). Stresszsor lehet egy hirtelen rövid ideig fellépő erős inger, (egyszeri Trauma ,ijedség )vagy krónikusan hosszú ideig fenn álló terhelés (lelki terror )Válaszul az emberben stressz jelentkezik, egy úgynevezett belső harc .

Hans Selye kísérleteket végzett patkányokon. Megfigyelte hogy a stressz hatására a szervezetben bekövetkező változások a fiziológiailag hatnak a testre ,szervekre.. Arra a következtetésre jutott, hogy a forrástól függetlenül a stresszre a test mindig ugyanúgy reagál. A vizsgált patkányokon megjelent "jelentős növekedés a mellékvese kérgen, csökkenés vagy sorvadás a thymus (csecsemőmirigyen), a lépben, nyirokcsomókban és más nyirok szervekben; szinte teljesen eltűntek az eozinofil sejtek (egyfajta fehérvérsejtek); megjelentek vérző fekélyek a gyomorban és a nyombélben." Ennek eredményeként Selye három szakaszra osztotta a stresszt:

  • Az első szakaszban a stressz úgy jelenik meg mint szorongás. Ebben a szakaszban az adrenalin termelődik, és a "stressz hormon" cortisol termel , hogy felszámolja a veszélyt.

  • A második szakaszban - a színpadon az ellenállás , a szervezet valamilyen módon védekezni akar a stresszel szembe.. Bár a test megpróbál alkalmazkodni a körülményekhez azonban nem tart sokáig, mert a szervezet forrásai lassan kimerülnek.

  • A harmadik szakasz – a tartalékok kimerülése. Minden szervezeti forrás kimerült, és az emberi szervezet nem tud rendesen működni. Újra a kezdeti stressz tüneteit jelennek meg(fokozott izzadás, szívdobogás, stb.) Ha ez a szakasz hosszú ideig tart, mint ahogy abban az esetben, krónikus stresszé alakul súlyos rendellenességek és betegségek jelennek meg . Mint pl a zavarok a mellékvesékben, az immunrendszer kimerülése, fekélyek, depresszió, a cukorbetegség, emésztési problémák, sőt szív-és érrendszeri, valamint mentális eltérés.

  • A.T.U. Simeone azt állítja, hogy az emberi agy (különösen az agyféltekék) nem alakulhatott ki olyan mértékben, hogy azok megbirkózzanak a ( hangsúlyozza )a XX század ritmusával. Például, ha az önbecsülésünket fenyegeti a stressz ,az emberi agy ,programot-választ küld :küzdj vagy menekülj. Ha fenyegetés ér minket folyamatosan , a szervezet kifejlesztett egy reakciót, amely hosszú távon káros lehet számunkra. A Stressz aláássa a test egészségét, az eredmény egy pszichoszomatikus betegség.

 

Egy adott problémát nem oldhatunk meg azzal a gondolkodásmóddal, amely magát a problémát létrehozta. 

 

 Megváltoztatjuk a szemléletünket, hozzáállásunkat, kezünkbe vesszük a sorsunkat, s helyére kerül minden.

 

 

ub8zxm9daqk.jpg

 

 

A Transzformációs önemlékezés  szellemi, érzelmi és testi problémák esetén is megoldást nyújthat. Ilyenek például a múlt elengedése, stressz oldás, önbizalom növelése, pozitív szuggesztiók elültetése a tudatalattiban, célok elérése (fogyás, dohányzásmentesség, pályaválasztás, sport, stb...), gazdagság identitás fejlesztése, stb... Teljesen egészséges emberek is használják a  közérzetük és életminőségük javítására.

A Tudatos Transzformációs  másik pozitív tulajdonsága, hogy nagyon jól lehet különböző terápiákkal kombinálni. A módszer erejével lehetséges relatív gyorsan és pontosan felszínre hozni és megoldani a problémákat.

 

 

 

 
 

 

 

 
 

 

Profilkép


Képgaléria